Valitse sivu

Miessakkien uusi Ulkokehän Miehet -hanke tarjoaa tukea nuorille miehille ulkopuolisuuden ja osattomuuden kokemuksiin sekä incel-teemoihin.

Hankkeen toiminnalla vahvistetaan osallistujien hyvinvointia, arjen toimintakykyä ja vähennetään miesten kokemaa yksinäisyyttä. Tukea on tarjolla yksilötapaamisilla ja ohjatuissa vertaisryhmissä, sekä kasvokkain että etäyhteyksien välityksellä. Toimintaan ovat tervetulleita miehet, joita mietityttää esim. oma elämänhallinta, sosiaalinen eristäytyneisyys, netissä vietetty ajankäyttö, tai mahdollinen pettymys yhteiskuntaan.

Yksinäisyys ja ulkopuolisuuden kokemukset koskevat valitettavan monien suomalaisten arkea. Miesten kohdalla tilannetta voivat hankaloittaa entisestään monet mieserityiset haasteet, kuten sosiaalisten verkostojen puutteellisuus. Ulkokehän Miehet vastaa tähän tarpeeseen, ja samalla pyritään madaltamaan miesten avun hakemisen kynnystä.

Hankkeessa ollaan kiinnostuneita kohtaamaan myös ns. incel-verkkoyhteisöihin kuuluvia miehiä. Incel on terminä monitulkintainen, ja se voi tabusta luonteestaan johtuen herättää voimakkaasti tunteita. Ulkokehän Miehet tarjoaa ensimmäisenä hankkeena Suomessa kohdennettua keskustelutukea osallistujien elämäntilanteeseen. Tarkoituksena on kohdata ja kuulla miehiä, ja tukea heitä heidän yksilöllisen tilanteensa, hyvinvointinsa ja erilaisten vaihtoehtojen pohtimisessa.

Tilaisuuden tiedot

Ohjelma: Ulkokehän Miehet -työntekijät kertovat hankkeen sisällöistä, suunnitelmista ja tukitoiminnasta. Mukana myös asiantuntijapuheenvuoro Helsingin yliopiston tutkijalta Emilia Lounelalta, joka on syventynyt incel-teemoihin mm. omassa haastattelututkimuksessaan.

Aika: 11.9. klo 13–14.45.

Paikka: Miessakkien Helsingin toimistolla, osoitteessa Annankatu 16 B 28. Paikan päällä kahvitarjoilut!
Osallistua voi myös etäyhteyksien kautta!

Lue lisää hankkeesta ja tapahtuman sisällöistä ja ilmoittaudu mukaan nettisivuiltamme.